22
мар
2016

Рапид Билд ќе го гради гасоводот Штип-Неготино

Гасоводот од Штип до Неготино ќе го гради компанијата Рапид Билд, во конзорциум со уште неколку други фирми. На аукцијата учествуваа повеќе фирми. Победник е конзорциумот Рапид Билд кој гасоводот треба да го гради за 15,8 мнилиони евра. Овој конзорциум го сочинуваат истите компании што веќе работат на изградба на гасоводот од Клечовце до Неготино.